Achtergrond Ben

Ik ben zolang ik weet al gek op katten. Bij m’n ouders hadden we altijd katten in huis: In mijn tijd een altijd-het-laatste-woord siamees en een dikke rode theemuts. Later ook een geweldige aanloopkater in de Zonstraat, Ponkie, een moeilijke paranoïde kater die toch heel graag wilde knuffelen. Met veel liefde en aandacht kregen m’n huisgenoot en ik hem om, het was voor ons een echte lover. Ik heb met vrijwel alle katten wat, het zijn maar een aantal voorbeelden van de inmiddels duizenden katten in mijn leven. Ik weet niet waarom ik zo van katten houd, het is heel jong gewoon zo gegroeid denk ik. M’n vrienden zijn inmiddels gewend dat ze op me moeten wachten als er een kat op straat loopt.

In 2004 was ik student milieu-natuurwetenschappen en zaterdagpostbode, en ik bedacht dat op katten passen misschien wel een goed alternatief was om studie en kamer te betalen. Ik kwam googlend bij de site van twee zussen terecht die de enige kattenoppas waren in de stad. Ik heb toen bij ze gesolliciteerd, maar ze waren net gestopt en ze hebben me enorm geholpen met mijn opstart, heel lief. Daarna is het heel goed gaan lopen, elk jaar kwamen er weer meer vaste klanten bij. Inmiddels heb ik een team assistenten die helpen in de hoogtijdagen en natuurlijk als ik zelf weg ben (Gerda van kattendiensten was mijn eerste assistent en toen het druk werd, heb ik de stad verdeeld met haar). De laatste tijd ben ik in het laagseizoen vaak een aantal maanden naar mijn vriendin in Brazilië, en mijn ervaren assistenten nemen dan de zorg over. Ik ontmoette Evelyn op de klimaatconferentie in Marakkech 2016. Ze is inmiddels ook een ervaren kattenoppasser en helpt me! Naast de kattenliefde, ben ik best wel een linkse hobby en doe vaak mee aan acties voor het klimaat en ik was vrij actief binnen groenlinks, koken voor daklozen (een aanrader https://www.duic.nl/algemeen/onder-de-mensen/) en een emancipatiewerkgroep. Ook houd ik erg van geschiedenis, een goed tijdschift lezen zoals de Groene Amsterdammer of De Correspondent en gelukkig is er vaak een krant bij een klant te lezen.

De kattenoppas heeft me 9 jaar fulltime laten studeren en ik heb er een bachelor milieu-natuurwetenschappen, een bachelor en master sociale psychologie en nog anderhalf jaar aan mastervakken over migratie en etnische relaties aan overgehouden. Op katten passen en studeren is een gouden combinatie, van hoofd en hart, en je beweegt ook nog! Ook heb ik geleerd dat ik goed met mensen overweg kan en ze kennelijk relaxed op vakantie kan laten gaan. Met trots ben ik de oudste oppas in de stad en ik ken duizenden katten in Utrecht, haha.  En eigen baas zijn geeft me nu de ruimte voor het avontuur van lange vakanties in Brazilië.